lunes, 1 de diciembre de 2008

IX Jornades de geologia a Vila-real


El passat dissabte 26 de novembre van tindre lloc al saló d'actes de la Caixa Rural de Vila-real les IX Jornades de geologia que van comptar en la inauguració amb el tinent alcalde Javier Nacher, participant:

Andrés Santos Cubedo, amb el tema "la paleontologia a Castelló, estat de la qüestió" dissertant al voltant del jaciments de dinosaures de la nostra província, així com de la complexitat i dificultat per assolir permisos per a dur endavant l'estudi dels jaciments que a l'actualitat es troben ja començats.

Carlos Acosta amb "José Royo Gómez (1895-1961, un científic castellonenc a Espanya i Amèrica"ens va arrimar a la vida del geòleg, sobretot de la seua vida i treball a Colòmbia, doncs és la vessant més desconeguda per a nosaltres.

Marc Furió ens va sorprendre amb el jaciments de Casablanca a Almenara i Dmanisi a Georgia amb una entretenguda xerrada dels fòssils d'ixos menuts rosegadores que són les musaranyes,"La lliçó de la musaranya: ciència i guerra en el segle XXI", fent un incís molt important sobre els bombardejos de Russia sobre aquest país en el moment que ells estaven excavant.

Tots tres anteriors són paleontòlegs de l'Institut Català de Paleontologia (ICP).

A la fi, Manuel Selles, alpinista i espeòleg d'Altura ens va arrimar a ixe món fantàstic que és per a nosaltres l'espai de les grutes subterrànies.

La jornada ha estat patrocinada per la Caixa Rural de Vila-real i el Grup Guix, amb la col·laboració de l'ajuntament d'aquesta localitat i l'ONG EDC Natura-Fundación Omacha, coordinant tota l'activitat el CEFIRE de Castelló

No hay comentarios: